• Ana Sayfa
  • Altyapımız
  • Haberler
  • Kariyer
  • İletişim
01

Ka-ta Güvenlik Güçlerimizin Yanında

Yerli savunma sanayii, giyilebilir teknolojiyi güvenlik güçlerinin kullanımına sunmaya hazırlanıyor. Silah ve kalkan taşıma aparatı ile gerektiğinde arazide veya çatışma ortamında günler geçiren personelin yükü hafifleyecek.
Kalkan ya da silah taşıyan personelin yükünü azaltacak. 15 kilograma kadar silah, 30 kilograma kadar kalkan taşıyacak. Personel tek eliyle silah kullanabilecek. Ankara merkezli bir savunma firması, giyilebilir teknolojileri kullanarak güvenlik güçleri için silah ve kalkan taşıma aparatı tasarladı. Personelin daha uzun süreli görev yapması, olaylara müdahale ederken kolaylık sağlaması için geliştirilen ürünler kullanıma hazır hale geldi.

Silah taşıma aparatı ile 5 ila 15 kilogram ağırlığındaki silahları taşıyabilecek aparat, personelin tek eliyle silah kullanmasına da imkan sağlıyor. Bu sistem sayesinde personel uzun mesafelerde silah ağırlığını hissetmeden görev yapabiliyor. Üstelik çatışma ortamında yaşanması istenmeyen silah sekme problemini de minimuma indiriyor.
Geliştirilen bir diğer ürünse kalkan taşıma aparatı. 30 kilogram ağırlığındaki kalkanları taşıyabilecek aparat tam güvenlik sağlıyor.
Hissedilen ağırlığı yüksek ölçüde azaltan aparat, personele bir yandan kalkan taşırken bir yandan da operasyonda iki elini kullanma imkanı sağlıyor.